RSS

Szerelmi babonák

28 Sze

 Sok férfifogó, férjhez menési és szerelmi babona létezik a világon. Az angol szokás a következő: fogjunk egy almát és kezdjük el lassan csavarni a szárát. Közben mondjuk ki öt vagy hat férfi nevét hangosan, és amelyiknél elszakad a szár, az lesz a férjünk. (Kivéve ha pl. Jude Law,  Brad Pitt,  Antonio Banderas is rajta van a listánkon.) Jópofa dolog egy kicsit besegíteni a sorsnak, úgyhogy vegyük fel a következő napokat a naptárunkba! Ki tudja? Hátha drámaian megnő tőle a csáberőnk.

A következő dátumokra ezentúl más szemmel nézhetsz, ha szívesen kipróbálod ezeket a népi hagyományokon és megfigyeléseken alapuló tradíciókat:

Szent Ágnes napja – január 20.

Ha szeretnéd megtudni, hogy a megfelelő férfit szemelted-e ki, használd fel a Szent Ágnes ünnepéhez fűződő szokást január 20-án. Böjtölj egész nap, majd egyél sós tojást. Ha nyugodt éjszakád lesz, akkor megtaláltad álmaid férfiját. Legalábbis ezt tartja a babona.

Szent Dwynwen napja – január 25.

Szívesen visszaszereznéd régi partneredet? Akkor ezt a napot alaposan ki kell használni! A legenda szerint Szent Dwynwen – aki mára az összetört szívű szerelmesek patrónusa lett – összeveszett a szerelmével, és bánatában beállt apácának, mivel úgy érezte, soha többé senki másba nem akar szerelmes lenni. Az igazi szerelmesek, akik segítségül hívják ezt a szentet, hamarosan ismét egymásra találnak, és gyorsan maguk mögött hagyják a múltbeli sebeiket.

Május elseje

Hagyományosan ez a termékenység és szerelem ünnepe, nem csoda, hogy a történelemben mindig is sok babona övezte május elsejét. Ez az ünnep egészen a római kori Floralia fesztiválig vezethető vissza: Flóra a virágok istennője volt (és egyébként a prostituáltak védőszentje is). A színházban ilyenkor a „dolgozó” lányok mezítelenül alkottak élőképeket.

Szerencsére a babonák nem követelnek a mai lányoktól és nőktől ilyesfajta feltárulkozást. Ha szeretnéd növelni önbizalmadat, csak kelj fel ezen a napon hajnalban, és fürödj harmatban. Állítólag szebbé, egészségesebbé tesz, és az igaz szerelemre is segít rálelni.

Ha már beleuntál a várakozásba, és álmaid férfija csak nem akar megjelenni, keress egy madárfészket május első napján. A fészekben talált tojások száma mondja meg, hány évig kell még várnod az igazira. A legenda egyébként úgy tartja, hogy ha tükröt tartasz egy forrás fölé ezen a napon, megláthatod leendő férjed tükörképét.

Ha nem hiszel a babonákban, csak emlékezz rá: Rudolph Valentino születésnapja is május elsejére esik, ő volt az egyik legismertebb hősszerelmes a filmtörténelemben. Ki tudja, lehet, hogy mégis van valami ebben a babonában!

Halloween – október 31.

Az angolszász Halloween nemcsak a jelmezekről és a kísértetekről szól. Régi ír népszokás szerint kisütnek egy barm brack, vagy írül báirin breac nevű gyümölcskenyeret, melybe előzőleg karikagyűrűt rejtettek. Aki megtalálja a gyűrűt, egy éven belül megtalálja a szerelmét.

Szilveszter – december 31.

Skótul Hogomanay-nek nevezik, és ez a Hoog Min Dagból (a nagy szerelem napja) ered. Az éjfél ugyanis a csók ideje. Számos érzéki babona lengi körül szilveszter napját. Ha éjfél után egy magas, barna, jóképű idegen lépi át először a küszöböt, akkor az nagy szerencsét hoz az újévben és segít a ház asszonyának megtalálni az igaz szerelmet.

A kellemetlen szerelmi élmények ellen kipróbálhatsz egy spanyol szokást is, melyet arrafelé limpieza néven emlegetnek. Alaposan takarítsd ki a házat, és moss ki minden ruhát. Ha kisöpröd a szemetet a bejárati ajtón, azzal kisöpörsz minden rossz emléket is az előző évről, és tiszta lappal vághatsz neki a következőnek.

A legtöbben azt hiszik, hogy a babonák értelmetlenek, de addig nem tudhatjuk, amíg ki nem próbáljuk. Elvégre a csábítás rögös útján minden segítség jól jön!:)

forrás: Emily Dubberley: A csábítás praktikái

Reklámok
 
 

Szerintem:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Crystal ♥ Makeup Studio

Ahogy mi nők látjuk, ami minket érdekel.

Ahogy mi nők látjuk, ami minket érdekel.

Csajos semmiségek...

Ahogy mi nők látjuk, ami minket érdekel.

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogger ezt kedveli: