RSS

Könyvek nekünk:-)

03 okt

1., Susy Mcphee: Férjek és hazugságok

Míg a fent bemutatott könyv, arról szól, hogy igenis meg lehet a boldogságot találni a házasságban is, addig Susy Mcphee, Férjek és hazugságok című könyve erre kontrázik rá. Az írónő szerint ugyanis a látszat csal. Ebben a könyvben arról lehet olvasni, hogy miért kell résen lenned. Sokak szerint Susy McPhee regénye az utóbbi évek egyik legígéretesebb debütálása, hiszen az egyszerre szellemes, megható és elgondolkodtató. A történetet a harmincas éveiben járó Fran indítja el, akinek a legjobb barátnője, Alison halálos beteg. Mivel Alisonnak meg vannak számlálva a napjai, így halála előtt még szeretné kiválasztani az utódját, vagyis egy új feleséget a férjének, aki majd felneveli a lányait. Ezért megkéri hát Frant, hogy segítsen neki ebben az abszurd vállalkozásban. Fran ezért bejelentkezik egy internetes társkereső honlapra, de ezzel a lépéssel a saját élete változik meg. Rövid keresgélés után a következő hirdetésre bukkan: „Harmincnyolc éves, száznyolcvanöt centi magas, sportos, vidám alaptermészetű családcentrikus, egyedülálló férfi vagyok. Szeretek utazni, sportolni, olvasni, szinházba, társaságba járni. Nincs gyermekem, de már vágyom rá, hogy körülöttem rohangáljanak egy nem túl távoli jövőben. Leendő partneremnek intelligens, vidám, gyermekszerető, utazást, bulizást kedvelő, csinos, szőke hosszú lábú 30-as nőt keresek. (Pókot szeretők kíméljenek!)” A magát Facérnak nevező illető fényképe pedig a megszólalásig hasonlít férjére, Maxre. A könyv tehát az olyan férjekről rántja le a leplet, akik bármit megtesznek azért, hogy ha rövid időre ugyan, de elhihessék, ők még csúcs pasik.

2., Paulo Coelho: Tizenegy perc

Igaz, hogy Paulo Coelho, Tizenegy perc című könyve nem az első könyve és nem is a legfrissebb, de az is igaz, hogy semmiképp nem szabad kihagyni. A szerző egy szép, fiatal brazil lányról ír, aki úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet. Egy váratlan találkozás révén eljut Genfbe, ahol táncosnőként kezd dolgozni mesés gazdagságot remélve. Mivel hamar ráeszmél, hogy a hírnevet és a hozzá tartozó világot nem adják ingyen, így nemsokára egy olyan bárban találja magát, ahol prostituáltként kell megélnie. A szexualitás által akkor találja meg önmagát, amikor egy fiatal festő fellobbantja benne a szerelem tüzét. A könyv azért érdekes, s kihagyhatatlan, mert bár egy férfi tollából született a mű, azmégis a mi gondolatainkat mondja el, a mi szavainkkal: a világsikerű művében a szerelem szentségéről és a benne rejlő szexualitásról olvashatunk, tabuk nélkül.

3., Emlékszel rám?

Lexi, a 24 éves, lófogú, csúnyácska lány egy kollégáival töltött görbe este után hiába várja, hogy barátja érte jöjjön, ezért megpróbál taxit fogni, ám a zuhogó esőben megcsúszik a vizes lépcsőn, és elesik… „Másnap” kórházi ágyon ébred, és azonnal távozni akar, ám kiderül, ez nem megy olyan könnyen, mint ahogy azt elképzelte. Egyik furcsaságot a másik után tapasztalja: az anyja mintha megöregedett volna, a saját tükörképe sem a régi, az egész olyan, mint egy lidérces álom. Főleg, amikor kiderül, hogy 2004 helyett már 2007-et írunk, ő pedig már nem a padlóosztály egyik szerencsétlen alkalmazottja, hanem 28 éves osztályvezető, gyöngyfogsorral, bombázó alakkal és oldalán egy szívdöglesztő kinézetű, dúsgazdag férjjel.

Habár amnéziája miatt semmire nem emlékszik az elmúlt három évből, megpróbálja folytatni mintaházasságát és munkáját, ám ahogy múlik az idő, úgy szaporodnak a tündérmese árnyoldalai is: régi barátai utálják, közvetlen munkatársa az állására pályázik, anyja és húga kihasználja. Lexi nem érti, mi a csuda történhetett vele, és kérdéses, hogy visszanyeri-e valaha az emlékezetét.

4., Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek

Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye, az Eat, Pray, Love spirituális utazásra hív: vele együtt tanulhatod meg, mit jelent megismerni, megszeretni, ha kell, elengedni az embereket. Elizabeth harmincas, sikeres nő – volt. Gazdag férj, álomház, fényes karrier. Egyik pillanatról a másikra az élete mégis romokban hevert, látszólag ok nélkül. Egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivágott a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől.

Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mindannyian a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak.

5., Danielle Steel: Kakukktojás

Danielle Steel legújabb, Kakukktojás című regényének főszereplőjének, a gömbölyded Victoria Dawsonnak soha nem volt könnyű az élete. A duci lány mindig is kirítt a környezetéből, különösen Los Angeles-ben, ahol csak a tökéletes külső számít igazán. Ráadásul jobban érdeklik a könyvek, mint a szép ruhák, így aztán családjában ő a kakukktojás.

Szülei számára lányuk külseje csalódást jelent, amit nem is rejtenek véka alá, ezért mindenképpen szabadulni akar otthonról. Amikor élete végre helyrejönne, imádott húga bejelenti eljegyzését egy éppolyan zsarnoki természetű férfival, mint önimádó apjuk. Az esküvő időpontja vészesen közeledik, amikor egy váratlan találkozás és egy minden eddiginél viharosabb családi összecsapás alapjaiban forgatja fel a lány életét.

6., Mireille Guiliano: Francia nők télen-nyáron

A nagy sikerű – A francia nők nem híznak -című könyv szerzője, első kötetében azoknak nyújtott segítséget, akik szebbé, jobbá szeretnék tenni életüket és úgy akarnak megszabadulni súlyfeleslegüktől, hogy közben nem sanyargatják önmagukat. Útmutatásai alapján elérhetjük, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A francia nők télen-nyáron című második könyvéből megtudhatjuk, hogy csak akkor válhat tökéletessé életünk, ha felvesszük „az év ritmusát”, vagyis az évszakoknak megfelelően szórakozunk, vásárolunk, főzünk és mozgunk. A karcsú és fiatalos szerző lépésről lépésre meséli el, hogy mit tegyünk és mit együnk a bikiniszezon előtt, hogyan őrizhetjük meg belső békénket és külső szépségünket az év minden hónapján.

Én a metrón ha nem csak úgy bambulok ki a fejemből, szívesen olvasok. Ott egyébként is ha nem olvasol vagy babrálsz a telefonoddal, maximum a közeledben ülő emberek unott tekintetét lehet nézni. Jó lenne pár ötlet, hogy melyik könyv jó szerintetek! Ki mit olvas mostanában?:-)

 
Hozzászólás

Szerző: be 2012-10-03 hüvelyk Könyvek

 

Szerintem:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Crystal ♥ Makeup Studio

Ahogy mi nők látjuk, ami minket érdekel.

Ahogy mi nők látjuk, ami minket érdekel.

Csajos semmiségek...

Ahogy mi nők látjuk, ami minket érdekel.

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogger ezt kedveli: